[ad_1]
روش آماده کردن مربای کامکوات
روش آماده کردن مربای کامکوات به شکل مجلسی،حلقه ای و گل
مربای کامکوات چیست؟
مربای کامکوات چیست ؟ کامکوات ( به انگلیسی : Kumquat ) را به نام پرتقال مینیاتوری یا پرتقال تزئینی هم میشناسند. میوه ای از خانواده مرکبات است که شباهت بسیاری به پرتقال دارد ولی در اندازه خرما است. پوست کامکوات معمولا تلخی سایر مرکبات را ندارد و بر این اساس میتوانید کامکوات با پوست بخورید و بدون گرفتن تلخی پوستش از آن مربا درست نمایید.
پوست کامکوات عطر و مزه خیلی خوشایندی به مربا میدهد ولی در صورت تمایل برای مزه دار کردن مربای کامکوات میتوانید در مرحله آخرنصف قاشق مرباخوری پودر هل و نصف پیمانه گلاب به آن بیافزایید و بگذارید چند قل بزند. میتوانید از آب پرتقال به جای نیمی از آب دستورها برای آماده کردن مربایتان استفاده نمایید. مربای کامکوات درسته ظاهر زیبا و مجلسی دارد و درست کردن آن خیلی ساده ولی زمان بر است.
مربای کامکوات مجلسی
مواد لازم مربای کامکوات مجلسی
آب | پنج لیوان |
شکر | یک کیلو |
کامکوات | یک کیلو |
لیمو ترش تازه | یک عدد |
روش آماده کردن مربای کامکوات مجلسی
روش آماده کردن مربای کامکوات مجلسی یا مربای کامکوات درسته
مربای کامکوات مجلسی معمولا با کامکوات کامل درست می گردد.
برای آماده کردن مربای کامکوات درسته پس از شستن کامکوات ها با خلال دندان چند سوراخ درونشان ایجاد نمایید. این کار از جمع و چروکیده شدن کامکوات پس از پخت پیشگیری می نماید.
مقداری آب را درون قابلمه بریزید و به جوش بیاورید سپس کامکوات را به آن اضافه نموده و ۱۰ دقیقه بجوشانید سپس با آب سرد میوه ها را آبکشی نمایید.
۳ بار این روش را تکرار نمایید تا تلخی کامکوات گرفته شود.
میوه ها را به زمان ۱ شب در آب سرد قرار دهید و چند بار آبش را عوض نمایید.
قبل از آماده کردن مربا ، کامکوات ها را آبکش نمایید و صبر نمایید آب اضافه اش گرفته شود.
۵ لیوان آب را داخل قابلمه ریخته و زمانی که به نقطه جوش رسید آب لیموترش ، شکر و سپس کامکوات ها را به آن بیفزایید.
شعله را کم نمایید و اجازه دهید مربا حدود ۲ ساعت بجوشد و قوام آید.
پس از خاموش کردن شعله ، در قابلمه را دم کنی گذاشته و یک شب به مربا استراحت بدهید و سپس داخل شیشه ریخته و در یخچال بگذارید.
مربای کامکوات حلقه ای:
مواد لازم مربای کامکوات حلقه ای
کامکوات حلقه شده | ۳ فنجان |
شکر | ۸ فنجان (۲ کیلوگرم) |
آب | ۶ فنجان |
روش آماده کردن مربای کامکوات حلقه ای
روش آماده کردن مربای کامکوات حلقه ای
برای آماده کردن مربای کامکوات حلقه ای ، تلخی کامکوات را نمیگیریم. به همین علت مربا عطر و مزه خیلی قوی تری دارد.
پس از شستن کامکوات ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و هسته های آن را جدا نمایید و در یک کیسه پارچه ای قرار داده درش را با نخ ببندید.
آب و کامکوات حلقه شده را در قابلمه ای بریزید و کیسه دانه ها را هم داخلش قرار دهید.
دانه های کامکوات شامل پکتین هستند که میتوانند حالت ژله ای به مربا بدهند.
پس از ۸ ساعت که آب مربا حالت ژله ای پیدا نمود، دانه ها را جدا نموده و قابلمه را روی حرارت بگذارید و ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید.
شکر را اضافه نموده ۳۰ – ۴۵ دقیقه دیگر مربا را بجوشانید تا فوام بیاید. پس از سرد شدن مربا را داخل شیشه بریزید.
روش آماده کردن مربای کامکوات نصف شده
برای آماده کردن مربای کامکوات نصف شده میتوانید از دستور بالا استفاده نمایید.
کامکوات را به صورت طولی یا عرضی برش بزنید و دانه ها را جدا نموده سپس تلخی اش را بگیرید.
برای گرفتن تلخی کامکوات به زمان ۴ – ۲۴ ساعت کامکوات را در آب سرد قرار دهید و چند بار آبش را عوض نمایید.
مربای کامکوات به شکل گل:
مواد لازم مربای کامکوات به شکل گل
کامکوات یا پرتقال تزئینی | نیم کیلو |
شکر | نیم کیلو |
آب | ۱ لیوان |
پودر هل | یک چهارم قاشق مرباخوری |
گلاب | نصف لیوان |
آبلیمو | نصف قاشق غذاخوری |
روش آماده کردن مربای کامکوات به شکل گل
روش آماده کردن مربای کامکوات به شکل گل
برای آماده کردن مربای کامکوات به شکل گل ، به حالت عمودی ۴ یا ۶ یا ۸ برش روی کامکوات ایجاد نمایید بدون این که کامکوات کاملا قاچ شود.
با نوک چاقو یا خلال دندان، دانه های کامکوات را خارج نموده با کمی اب جوش مخلوط نمایید و رویش را بپوشانید.
برای گرفتن تلخی کامکوات ها یا میتوانید از روش خیساندن به زمان ۲۴ ساعت در آب سرد استفاد نمایید یا این که به همراه آب روی حرارت بگذارید و پس از ۳ دقیقه جوشاندن با اب سرد آبکشی نمایید. یک بار دیگر هم این کار را تکرار نمایید.
حالا اجازه دهید به زمان ۱۰ ساعت کامکوات در آب سرد بماند و چند بار آبش را عوض نمایید.
آب و شکر را با هم مخلوط نمایید و هم بزنید تا شکر حل شود سپس روی حرارت بگذارید. به این ترتیب از شکرک زدن مربا پیشگیری می گردد.
قابلمه را روی حرارت بگذارید کمی که گرم شد میوه ها را به آن بیافزایید و به زمان ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید.
لعاب بدست آمده از دانه ها را به همراه چوب دارچین و دانه هل داخل مربا ریخته و ۵ دقیقه دیگر بجوشانید.
قابلمه را از روی حرارت برداشته و ۲ ساعت کنار بگذارید تا سرد شود.
پس از سرد شدن کامکوات ها را یکی یکی برداشته و سر و ته میوه را بین دو انگشت سبابه و شست قرار داده و فشار دهید تا برش های ایجاد شده روی میوه از هم باز شود و شکل گل به خودش بگیرد.
کامکوات ها را یک یکی به همان شکل داخل شیشه مربا بچینید که فرمشان به هم نریزد و سپس شهد را به آرامی رویشان بریزید.
روش آماده کردن مربای کامکوات خوش طعم
نکته های لازم برای آماده کردن مربای کامکوات خوش طعم
برای آماده کردن مربای کامکوات خوش طعم، شما با زمان افزودن شکر به مربا میتوانید مقدار نرمی یا سفتی کامکوات ها را تغییر دهید. جوشاندن کامکوات در شربت جلوی نرم شدن آن را میگیرد بر این اساس اگر میخواهید مربایتان بافت نرم تری داشته باشه ابتدا به زمان ۱۰ دقیقه کامکوات را بجوشانید و پس از آن شکر را بیافزایید. یا این که هر زمان مقدار نرمی کامکوات به دلخواهتان بود میتوانید شکر را بیافزایید. شکر از نرم تر شدن کامکوات پیشگیری می نماید.
اگر میخواهید کامکوات شما حالت سفت تری داشته باشد و برای آذین شیرینی ، پای ، کیک و دسر یا در کنار چای از آن استفاده نمایید همزمان با اضافه کردن کامکوات به آب شکر را هم به آن بیفزایید.
بخش تغذیه و آشپزی بیتوته
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها