دستور آماده کردن ترشی ونوشک یا بنه؛ ترشی محلی و خوش طعم کرمانشاه و ایلام

[ad_1]

دستور تهیه ترشی بنه, شوری بنه کوهی, ترشی پسته وحشی کال

رسپی ترشی ونوشک

 

روش آماده کردن ترشی بنه با طعمی ویژه و ظاهری متفاوت

ترشی ونوشک یا ترشی بنه از پسته کوهی نرسیده آماده کردن می گردد و یکی از ترشی های محلی خوش طعم کرمانشاه و ایلام محسوب می گردد.

ترشی ونوشک یکی از ترشی های محلی و خوش طعم کرمانشاه و ایلام و کوهپایه های زاگرس است. 

ونوشک یا پسته وحشی کال ( به انگلیسی : Pistacia atlantica ) ، میوه درخت بنه است که به نام پسته کوهی هم شناخته می گردد. ونوشک پوسته نازک سبزرنگی دارد که کمی سفت است و پس از جدا کردن پوسته میتوان مغز آن را استفاده نمود. 

 

درخت بنه در کوهپایه های زاگرس می روید. ونوشک در فصل زسمتان به وفور یافت می گردد و در استان ایلام و  کرمانشاه توسط زاگرس نشینان استفاده می گردد. 

از قدیم ونوشک را برای رفع بیماری های معده استفاده می نموده اند. مزه منحصر به فرد و غنی ونوشک سبب شده است که جوانان هم از آن استفاده کنند. 

 

ونوشک عطر و مزه خیلی خوشایندی دارد و برای ترشی انداختن نیازی نیست مواد مزه دهنده به آن بیافزایید ولی در صورت تمایل میتوانید از سایر مواد مزه دهنده مثل موسیر یا فلفل برای این ترشی استفاده نمایید. 

برای ترشی ونوشک از پسته وحشی که هنوز نرسیده است و پوستش سبز رنگ است و پوسته چوبی اش تشکیل نشده است ، استفاده می کنند می نماید. 

 

دستور تهیه ترشی ونوشک, ترشی ونوشک کرمانشاه, ترشی ونوشک

روش آماده کردن ترشی ونوشک یا ترشی بنه

 

ترشی ونوشک 

مواد لازم ترشی ونوشک  

ونوشک  ۱ کیلو
نمک  ۱ – ۲ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ کیلو 
موسیر مقداری
فلفل سبز درصورت تمایل

 

خاصیت ترشی ونوشک, طبع ترشی ونوشک, طبع ترشی بنه

ترشی ونوشک کرمانشاه

 

روش آماده کردن ترشی ونوشک

ونوشک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافه اش برود. 

در صورت تمایل ونوشک را دانه نمایید یا با همان شاخه های سبز داخل شیشه بریزید و بین لایه ها موسیر و فلفل سبز قرار دهید. 

رویش نمک بپاشید و سپس به اندازه ای سرکه بیافزایید که روی ونوشک ها را بگیرد.

در شیشه را ببندید و در محلی سرد نگهداشتن نمایید. 

 

پس از چند روز اگر سرکه پایین افتاده بود دوباره روی شیشه را سرکه بریزید و بگذارید تا جا بیوفتد. 

ترشی ونوشک پس از ۲۰ روز کاملا جا می افتد . 

اگر معده حساسی دارید و نمی توانید سرکه را تحمل نمایید قادر هستید شوری ونوشک را با همین دستور درست نمایید ، فقط کافیست آب را بجوشانید و سرد که شد آب نمک متمایل به شور درست نمایید و به ازای هر ۵ لیوان آب نمک ، ۱ استکان سرکه به شیشه بیافزایید. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها