دستور آماده کردن ترشی متکا؛ ترشی خوش طعم و سنتی سمنان


ترشی های سنتی سمنان, ترشی مُتکیه, خواص ترشی متکا

ترشی متکا سمنان

 

روش آماده کردن ترشی متکا یک چاشنی خوش مزه و محبوب

ترشی متکا یکی از ترشی های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا آماده کردن می گردد ، این ترشی محلی به علت  خاصیت ضد فشار خونی که دارد خیلی پرطرفدار است. 

مِتکا یا مُتکیه یکی از گیاهان کوهی شمال سمنان است که معمولا در مناطق پرور ، شهمیرزاد و سنگسر رشد می نماید. از این گیاه کوهی برای آماده کردن انواع غذا و ترشی در سمنان استفاده می گردد. این گیاه در فصل بهار و تابستان رشد می نماید و با قیمت خیلی مناسب در بازارهای محلی به فروش می رسد.

 

گیاه متکا مزه خاصی ندارد برای همین برای آماده کردن ترشی آن می بایست از سبزیجات معطر مثل نعناع ، سیر ، مرزه و ترخون استفاده شود.

از گیاه متکا بخارپز برای ترکیب با ماست و به صورت بورانی استفاده می گردد. قادر هستید گیاه متکا را خرد نموده و سرخ نمایید و با برنج مخلوط نموده ، دم بگذارید و میل کنید. 

یکی از مهم ترین خواص متکا ، مقابله با فشار خون است به همین علت طرفداران بسیاری دارد.

 

در رستوران های معروف سمنان ، متکا را به صورت بورانی با ماست سرو می کنند و در سبزی پلو سمنانی رستوران های سنتی سمنان هم نقش مهمی دارد ولی مهم ترین کاربرد متکا ، درست کردن ترشی محلی سمنانی است که استفاده آن برای کسانی که مبتلا به فشار خون هستند خیلی سودمند است.

 

ترشی گیاه متکا, ترشی متکا, طرز تهیه ترشی مِتكا

ترشی متکا شهمیرزاد

 

ترشی مِتکا 

مواد لازم ترشی مِتکا  

مِتکا  ۱ كیلو 
 سرکه۱ لیتر
 آب۱ لیوان
  مرزه ۵۰ گرم
  ترخون خشک۵۰ گرم 
مرزه۵۰ گرم
 شوید خشک۵۰ گرم 
برگ سیر ۱ بوته
 سیر۱۰ حبه 
نمکبه مقدار لازم

 

ترشی های سنتی سمنان, ترشی مُتکیه, خواص ترشی متکا

روش آماده کردن ترشی متکا

 

روش آماده کردن ترشی مِتکا

متکاها را پاکیزه بشویید و به همراه یک لیوان آب در قابلمه ریخته و روی شعله کم قرار دهید و  ۱۰ دقیقه اجازه  دهید حرارت ببیند و نیم پز شود. 

متکا نیم پز را آبکش نمایید و صبر نمایید آب اضافه اش گرفته شود. 

در یک ظرف شیشه ای پاکیزه و بزرگ ، یک لایه از مخلوط سبزیجات خشک ، چند حبه سیر و چند لایه متکا بچینید و این لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا شیشه پر شود. 

لایه آخر بالای شیشه هم می بایست سبزیجات خشک و سیر باشد. 

سرکه و نمک را مخلوط نموده و به آرامی در شیشه بریزید به طوری که روی تمام مواد را بگیرد. 

 

دستور تهیه ترشی متکا, سبزی متکا چیست, ترشی گیاه متکا

خواص ترشی متکا

 

در شیشه را ببندید و در محلی خنک نگهداشتن نمایید. 

ترشی متکا پس از ۲۰ روز آماده است ولی میتوانید زمان زیادتری به ترشی بدهید تا خوبتر جا بیوفتد.

پس از باز کردن در ترشی می بایست آن را در یخچال نگهداشتن کنید. 

موقع استفاده از ترشی متکا میتوانید سیر و سایر سبزیجات را جدا نمایید و از متکا که حالا مزه دار شده است در کنار انواع غذاها استفاده نمایید. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها