روش آماده کردن دوده ماسالا نوشیدنی گرم و خوش طعم هندی


نحوه درست کردن شیر ماسالا

روش آماده کردن دوده ماسالا نوشیدنی گرم و خوش طعم هندی

 

روش درست کردن دوده ماسالا

در این نوشته از بیتوته، با روش آماده کردن دوده ماسالا آشنا می شوید. دوده ماسالا یا شیر ماسالا یک نوشیدنی محبوب هندی با شیر بخار پز، آجیل، هل، جوز هندی و زعفران است. آماده کردن سریع و آسان شیر شیرین ماسالا به عنوان یک دسر سبک، میان وعده یا صبحانه عالی است و میتوان آن را با استفاده از شیر بادام یا جو دوسر وگان نمود.

ماسالا دوده چیست ؟

ماسالا دوده (شیر ادویه دار) شیر بخار پز شده کمی شیرین شده با آجیل و ادویه های گرم کننده است. رنگ طلایی زیبایی از رشته های زعفران که با شیر می جوشند دارد. شیر ماسالا یک نوشیدنی آهسته بخش به خصوص در روزهای بارانی و شب های خنک تر می سازد. شیر ماسالا که منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و کلسیم است، یک نوشیدنی عالی برای صبحانه، میان وعده یا حتی دسر لذیذ است.

 

پودر شیر ماسالا :

شیرخشک ماسالا از آسیاب کردن بادام هندی، بادام و پسته کامل بدون نمک در چرخ ادویه به همراه هل سبز، جوز هندی و زعفران درست می گردد. اگرچه شیر خشک ماسالا به آسانی در فروشگاه های مواد غذایی هند موجود است، اما آماده کردن آن در خانه آسان است.

 

قادر هستید آن را از قبل درست نمایید، آن را در یک ظرف در بسته نگهداشتن نمایید و در صورت نیاز از آن استفاده نمایید. به سادگی چند قاشق به شیر در حال جوش بیافزایید، شیرین کننده دلخواه را بیافزایید و یک نوشیدنی خوش طعم در کمتر از ده دقیقه آماده می گردد. پودر ماسالا همچنین برای تزیین حلوا یا خیر یا برای آماده کردن دسرهای منحصر به فرد مثل ترافل و کیک مناسب است.

 

نکاتی برای تهیه دوده ماسالا

مواد لازم برای دوده ماسالا

 

روش آماده کردن دوده ماسالا :

مواد لازم :

 شیر کامل یا کم چرب2 فنجان 
 شکر برای مزه2 قاشق غذاخوری 

 

پودر شیر ماسالا :

 بادام¼ فنجان 
 پسته¼ فنجان 
 بادام هندی¼ فنجان 
 پودر هل2 قاشق چایخوری
 پودر جوز هندی½ قاشق چایخوری
زعفران1 قاشق چایخوری

 

مواد لازم برای آذین (اختیاری) :

پسته خلال شده2 قاشق چایخوری
زعفران1 عدد

 

روش آماده کردن ماسالا دوده :

بادام، پسته، بادام هندی، پودر هل و زعفران را داخل آسیاب ادویه بریزید و چند بار آن را روشن نمایید تا پودر درشتی به دست آید. این پودر شیر ماسالا را در یک ظرف در بسته نگهداشتن نمایید. توجه: در این دستور، پودر ماسالا اضافی، حدود 6 تا 8 وعده تولید می گردد.

 

نکته هایی برای درست کردن دوده ماسالا

روش آماده کردن شیر خشک دوده ماسالا

 

یک قاشق چایخوری آب را به یک قابلمه استیل بیافزایید و سپس شیر را به آن بیافزایید. اضافه کردن کمی آب به نچسبیدن شیر به کف تابه کمک می نماید.

 

روی حرارت متوسط ​​بپزید تا شیر به جوش بیاید. حرارت را کم نمایید و به ازای هر فنجان شیر 2 قاشق غذاخوری پودر ماسالا را هم بزنید. اجازه دهید شیر به زمان 2 تا 3 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.

 

شیر را در فنجان ها بریزید. با خلال پسته و چند رشته زعفران تزیین نمایید و از گرم بودن آن لذت ببرید.

 

طرزتهیه دوده ماسالا

مراحل درست کردن شیر ماسالا

 

نکته های و جایگزینی ماسالا دوده :

• برای آماده کردن شیر ماسالا بدون لبنیات از شیر بادام شیرین نشده یا شیر جو دوسر استفاده نمایید.

 

• از ترکیب آجیل های مورد علاقه خود استفاده نمایید.

 

• از شیرین کننده دلخواه خود مثل عسل، شربت افرا یا سایر شیرین کننده های طبیعی استفاده نمایید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها