[ad_1]
شربت آلبالو خانگی
مواد لازم برای مربای آلبالو :
آلبالو | ۲ کیلو |
شکر | ۲ کیلو |
اسانس وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روش آماده کردن مربای آلبالو و شربت آلبالو :
برای پخت مربا آلبالو ابتدا، دم آلبالوها را بگیرید و آلبالوها را بشویید سپس با خلال دندان سر آلبالو را فشار بدهید تا هسته از جای ساقه ی آلبالو خارج شود و طرف دیگر آن (یعنی سر آلبالو) سوراخ نشود خارج نمایید.
آلبالوهای آماده شده را داخل قابلمه لعابی مناسبی بریزید و لا به لای آن شکر بپاشید و آلبالوها را یک شبانه روز داخل یخچال قرار بدهید تا آب بیندازند بعد ظرف را روی آتش تند و یک نواختی بگذارید تا جوش بیاید. کف مربا را کاملا بگیرید و وانیل را داخل مربا بریزید شربت که قوام آمد مربا را از روی آتش بردارید.
معموﻷ پس از جوش آمدن نیم ساعت برای پخت مربا کافی است چون مربای آلبالو هرقدر زیادتر بجوشد رنگ آن تیره تر می گردد. با این مقدار آلبالو دو شیشه شربت آلبالو بدست می آورید.
برای روش آماده کردن شربت آلبالو، شربت بسیاری آن را صاف نمایید و پس از سرد شدن در شیشه بریزید بعضی از آلبالوها زیاد آب دارند در اینصورت هنگامی شکر را داخل آلبالو ریختید و دیدید بسیاری آب انداخته پس از پخت نیم ساعت، قادر هستید مربا را جدا نمایید و چند دقیقه شربت را بجوشانید تا کمی غلیظ شود.
البته می بایست دقت داشته باشید زمانی که مربا سرد شود و برود داخل یخچال غلیظ تر می گردد.
روش آماده کردن شربت آلبالو تصویری
نکته های مهم در طرزتهیه شربت البالو :
● بطور کلی هرگونه شربتی را خوبتر است در ظرف لعابی آماده کردن کنیم.
● برای روش آماده کردن شربت البالو خانگی با هسته، مراحل بالا را به جز مراحل جدا کردن هسته ی آلبالو را انجام بدهید.
● شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می گردد و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می نماید ولی بعد از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می گردد.
● به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی خوبتر است، اول شربت را بدون وانیل درست نمایید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن بیافزایید.
● از آلبالوی باقیمانده در شربت آلبالو قادر هستید مربای آلبالو درست نمایید.
● برای تزیین پارچ شربت قادر هستید آلبالوهای تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه نمایید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
● بطور کلی هرگونه شربتی را خوبتر است در ظرف لعابی آماده کردن کنیم.
● شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می گردد و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می نماید ولی بعد از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می گردد.
● اگر آلبالوها ترش بود کمی زیادتر شکر بریزید.
● به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی خوبتر است، اول شربت را بدون وانیل درست نمایید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن بیافزایید.
● برای اینکه هسته ی آلبالوها به آسانی از آن خارج شود، با یک نی پلاستیکی از جای ساقه ی آلبالوها فشار بدهید تا هسته ی آلبالوها از سر آلبالوها خارج شوند.
نکاتی برای پخت مربا آلبالو
سوالات رایج در آماده کردن مربا و شربت آلبالو :
● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● شکرک زدن مربا و شربت این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش بیافزایید و شربت را دوباره بجوشانید یا شاید میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که خوبتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
● شفاف شدن شربت ها برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها میتوان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده نمود به طوری که هنگامی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می گردد در نتیجه شربت شفاف می گردد. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها