خواص فیجوآ برای تندرستی چیست؟


فایده های فیجوا برای سلامتی

خواص فیجوآ برای تندرستی چیست؟

 

از فواید فیجوا چه می دانید !!

در این نوشته از بیتوته، با خواص فیجوآ برای تندرستی آشنا می شوید. فیجوا، که با نام‌های فوجیا و ازگیل ژاپنی نیز شناخته می‌شود، میوه‌ای بومی مناطق معتدل و گرمسیری آمریکای جنوبی است که به تدریج در سایر نقاط جهان، از جمله ایران، نیز کاشته می‌شود. این میوه‌ی مقوی با طعمی ویژه و عجیب، به گنجینه‌ای از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها تبدیل شده و فواید بی‌شماری برای تندرستی به ارمغان می‌آورد.

فیجوآ چیست؟

Feijoa یک میوه کوچک است که به نام گواوا آناناس نیز شناخته می گردد. باغبانان این گیاه را به علت ویژگی های جذابش دوست دارند. میوه Feijoa همچنین شاید بعضی از مزیت های تندرستی بالقوه داشته باشد.

 

گیاه فیجوآ بومی برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اروگوئه است. همچنین میتوان آن را در بخش هایی از اروپا مثل ایتالیا و اسپانیا یافت. در ایالات متحده، بیشتر در کالیفرنیا و فلوریدا رشد می نماید. این میوه محبوب در نیوزلند است و میوه آن به کشورهای دیگر صادر می گردد.

 

نام‌های دیگر فیجوآ شامل فوجیا، ازگیل ژاپنی، آناناس چینی، گواوا برزیلی، گواوا آناناس، گواوا انجیر و گواواستین است.

 

میوه فیجوآ کمی گلابی شکل، بیضی یا مستطیلی است. طول آن از حدود 1 تا 2.5 اینچ و عرض آن 1 تا 2 اینچ است. دارای پوست سبز نازکی است که شاید هاله ای نارنجی یا قرمز داشته باشد. میوه فیجوآ قبل از رسیدن کامل عطری قوی دارد.

 

گوشت میوه فیجوآ سفید و آبکی است. مرکز نیمه شفاف است. هر میوه حدود 20 تا 40 دانه کوچک دارد، اگرچه شاید بعضی از آنها بیش از 100 دانه داشته باشند. این دانه های کوچک واقعاً موقع خوردن میوه قابل توجه نیستند.

 

چندین گونه مختلف از فیجوآ وجود دارد. آنها بسته به اندازه گیاه و شکل میوه کمی متفاوت هستند.

 

فیجوا در ایران :

از سال 1351 درخت فیجوا در مناطقی از استان‌های گیلان و مازندران کاشته شد. حالا استان‌های گیلان و مازندران پیشگام کاشت و تولید میوه فیجوا در ایران هستند. آبان ماه زمان برداشت این میوه خوش طعم در شهرستان‌های تالش، عباس آباد و آستارا است. به علت مقاوم بودن درخت فیجوا به سرما کاشت آن در اکثر مناطق شمالی کشور به صورت محدود رونق دارد.

 

خواص درمانی فیجوا

از خاصیت فیجوا میتوان به مملو بودن از ویتامین C اشاره نمود

 

تغذیه فیجوآ :

Feijoa منبع خوبی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر غذایی است. یک فنجان تکه های نیم اینچی (205 گرم) فیجوآ شامل:

 

کالری: 125

کربوهیدرات: 31 گرم

فیبر: 13 گرم

کلسیم: 35 میلی گرم

منیزیم: 18 میلی گرم

پتاسیم: 353 میلی گرم

ویتامین C: 67 میلی گرم

فولات: 47 میکروگرم

 

فواید فیجوآ برای تندرستی :

در طب سنتی از چای آماده کردن شده از برگ های گیاه فیجوآ برای درمان وبا و اسهال خونی استفاده می نمودند.

 

مزیت های علمی نشان داده شده فیجوآ عبارتند از:

فعالیت های ضد باکتری، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره فیجوآ دارای ترکیبات گیاهی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. محققان می گویند که پوست فیجوآ سطح آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به گوشت دارد.

 

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که شاید به پیشگیری از بعضی اشکال صدمه سلولی، از جمله صدمه های ناشی از رادیکال های آزاد کمک کنند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که در طی فرآیندهای طبیعی بدن یا در پی قرار گرفتن در معرض آلاینده هایی مثل تشعشعات تشکیل می شوند. 

 

کارشناسان می گویند خوبتر است آنتی اکسیدان ها را از رژیم غذایی مملو از میوه ها و سبزیجات دریافت نمایید. استفاده مکمل های آنتی اکسیدانی با دوز بالا شاید با خطرات تندرستی مرتبط باشد.

 

اسانس های پوست فیجوآ همچنین دارای تاثیرات ضد باکتریایی و ضد قارچی بالقوه ای در برابر باکتری ها و قارچ های خاصی مثل استافیلوکوکوس اورئوس هستند که سبب عفونت استاف می شوند.

 

خواص ضد سرطانی

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که عصاره میوه فیجوآ دارای تاثیرات ضد سرطانی بر روی سلول‌های سرطانی ویژه مثل سلول‌های سرطان معده است. سرطان معده پنجمین سرطان شایع در سراسر جهان است.

 

آشنایی با خواص فیجوا

محافظت در برابر بیماری های التهابی روده از فایده های فیجوآ است

 

محافظت در برابر بیماری های التهابی روده

بیماری التهابی روده (IBD) یک بیماری التهابی مزمن است که درمان موفقیت آمیز آن دشوار است. با این حال، دانشمندان می گویند که افزودن عصاره feijoa به رژیم غذایی شما شاید مزایایی در مدیریت IBD داشته باشد. Feijoa دارای ترکیباتی به نام پلی فنول است که دارای خواص ضد التهابی است. این ترکیبات شاید تاثیرات محافظتی در برابر IBD داشته باشند.

 

فیجوا سودمند برای سیستم گوارشی

میوه فیجوا دارای مقدار قابل توجهی فیبر غذایی است. فیبر باعث جذب آب در معده و تحریک حرکت های لوله گوارش می‌شود و به هضم آسان غذا کمک می‌نماید. از فواید فیبر موجود در فیجوا رفع یبوست، پیشگیری از بروز بیماری بواسیر یا هموروئید و پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ است. همچنین فیبر می‌تواند از کلسترول شریان‌ها و عروق خونی بکاهد. پس برای پیشگیری از یبوست و داشتن دستگاه گوارش سالم از خوردن میوه خوش طعم فیجوا غافل نشوید؛ برای چه که یک لیوان آب میوه فیجوا شامل ۱۶ گرم فیبر غذایی است.

 

مملو از پتاسیم

پتاسیم یک ماده مقوی ضروری است که بدن شما برای عملکرد سلولی به آن نیاز دارد. به عملکرد صحیح عضلات و اعصاب شما کمک می نماید و به تنظیم ضربان قلب شما کمک می نماید. افزودن زیادتر غذاهای غنی از پتاسیم مثل فیجوآ به رژیم غذایی قادر هست به کم شدن فشار خون و خطر سکته کمک نماید.

 

اکثر آمریکایی ها حتی نیمی از پتاسیم توصیه شده روزانه 4700 میلی گرم را دریافت نمی کنند و پزشکان می گویند که شما نباید مکمل های پتاسیم را بدون نسخه استفاده نمایید. در عوض، شما می بایست پتاسیم خود را از غذاهایی که می خورید، از جمله فیجوآ دریافت نمایید.

 

به حفظ وزن سالم کمک نمایید

فیبر غذایی نه تنها از یبوست پیشگیری می نماید، بلکه شاید به شما کمک نماید:

 

• سلامت روده را حفظ نمایید

• خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و سرطان را کم شدن دهید

• سطح قند خون را کنترل نمایید

 

هنگامی غذاهای پرفیبر مثل فیجوآ می خورید، کمتر غذا می خورید و زمان طولانی تری سیر می مانید. همچنین خوردن این غذاها به زمان زیادتری نیاز دارد. این بدان معنی است که این غذاها قادر هستند به شما در دستیابی به وزن سالم کمک کنند. 

 

مردان می بایست حدود 30 تا 38 گرم فیبر در روز را هدف قرار دهند. زنان می بایست حداقل 21 تا 25 گرم در روز بخورند.

 

فیجوا سودمند برای پوست :

میوه فیجوا، مملو از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها، هدیه‌ای ارزشمند برای داشتن پوستی سالم و شاداب است. ماسک‌های شامل عصاره این میوه، التهابات پوستی را التیام می‌بخشند، شفافیت و لطافت را به ارمغان می‌آورند و لکه‌های پوستی را کمرنگ می‌کنند.

 

خواص ماسک فیجوا:

ضد التهاب: فیجوا با خاصیت ضد التهابی، قرمزی و التهاب پوست را کم شدن می‌دهد و از ایجاد جوش و آکنه پیشگیری می‌نماید.

 

ضد باکتری: این میوه با خواص ضد باکتریایی، به حفظ سلامت پوست کمک می‌نماید و از رشد باکتری‌های مضر که عامل ایجاد جوش و آکنه هستند، پیشگیری می‌نماید.

 

شفاف کننده: فیجوا مملو از ویتامین C است که به روشن شدن پوست و از بین بردن لکه‌های قهوه‌ای کمک می‌نماید.

 

مرطوب کننده: این میوه با آبرسانی پوست، خشکی و زبری آن را از بین می‌برد و پوستی نرم و لطیف به ارمغان می‌آورد.

 

روش آماده کردن ماسک فیجوا:

مواد لازم:

روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
فیجوا رنده شدهنصف میوه
ماست کم چرب1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ1 عدد

 

روش آماده کردن ماسک فیجوآ:

تمام مواد را با هم مخلوط نمایید تا یکدست شوند.

ماسک را به آرامی روی پوست صورت و گردن بمالید.

20 دقیقه صبر نمایید و سپس با آب ولرم بشویید.

 

خاصیت فیجوا

از میوه ی فیجوآ قادر هستید مربا یا مارمالاد آماده کردن نمایید

 

مملو از فولات

مثل سایر میوه‌های استوایی، فیجوآ مملو از فولات است. فولات شکل طبیعی ویتامین B9 است. نسخه مصنوعی فولات به نام اسید فولیک شناخته می گردد. مقدار توصیه شده روزانه فولات برای بزرگسالان 400 میکروگرم است. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، می بایست 400 میکروگرم تا 1000 میکروگرم فولات دریافت نمایید.

 

فولات در دوران بارداری خیلی مهم است زیرا قادر هست از نقایص مادرزادی لوله عصبی مثل اسپینا بیفیدا پیشگیری نماید. فولات همچنین شاید کمک نماید: 

 

• خطر ابتلا به بعضی سرطان ها را کم شدن دهید

• خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کم شدن دهید 

افسردگی را درمان نمایید

 

مزه فیجوآ چیست؟

مزه فیجوآ کمی شبیه ترکیب گواوا و آناناس است. گوشت آن کمی تند و دانه دار است. پوست بیشتر قبل از استفاده برداشته می گردد، اما خوراکی است.

 

روش خوردن فیجوآ :

Feijoa خوبتر است روی درخت رسیده شود. میوه را میتوان زمانی که هنوز سفت است چید، سپس در دمای اتاق قرار بدهید تا برسند. با این حال، به احتمال زیاد به خوبی میوه های رسیده در درخت نخواهد بود. 

 

میوه های رسیده را در یخچال نگهداشتن نمایید. حدود یک هفته باقی می ماند و بعد از آن کیفیتش کم شدن می یابد.

 

گوشت فیجوآ به آسانی قهوه ای می گردد (اکسید می گردد). بعد از پوست کندن، میوه را در محلول آب نمک یا آب با آب لیموی تازه فرو نمایید. 

 

میوه Feijoa عمدتا به صورت تازه استفاده می گردد. آن را از وسط نصف نمایید و مثل خوردن کیوی، گوشت آن را با قاشق جدا نمایید. 

 

از سوی دیگر، در برزیل، یافتن فیجوآ به صورت ژله ای یا کنسرو شده رایج است. همچنین از آن نوشیدنی های الکلی و آبمیوه آماده کردن می کنند.

 

Feijoa همچنین قادر هست پخته شود:

– سرخ کردنی ها

– پیراشکی

– پای

– تارت

– پودینگ

– پر کردن شیرینی

– مزه دهنده برای بستنی 

 

اگر میوه های بسیاری دارید، قادر هستید آنها را به شکل های زیر درست نمایید:

 

– مربا

– ژله

– سس

– یک نوع ترشی با ادویه

– میوه های کریستالیزه

– نوشیدنی گازدار

 

گلبرگ های ضخیم این گیاه طعمی تند دارد و میتوان آن را به صورت تازه نیز استفاده نمود. آنها را میتوان بدون صدمه رساندن به میوه چید.

 

در پایان :

فیجوا، میوه‌ای گرمسیری با نام‌های دیگر مثل فوجیا، ازگیل برزیلی و آناناس چینی، بومی آمریکای جنوبی است و به علت مزه منحصر به فرد و خواص تندرستی زیاد، به تدریج در سراسر جهان محبوبیت پیدا می‌نماید. این میوه‌ی مقوی، مملو از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هاست و فواید متعددی برای تندرستی به ارمغان می‌آورد.

 

فیجوا، میوه‌ای خوش‌مزه و مقوی، با خواص بی‌نظیری است که می‌تواند به سلامت و شادابی شما کمک نماید. با افزودن این میوه‌ی شگفت‌انگیز به رژیم غذایی خود، از فواید بی‌شماری برای تندرستی‌تان بهره‌مند شوید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها