مراحل پخت نان چاودار خانگی، نانی خوش‌مزه و مقوی


طرز تهیه نان چاودار

مراحل پخت نان چاودار خانگی، نانی خوش‌مزه و مقوی

 

روش پخت نان چاودار خانگی :

در این نوشته از بیتوته، به طور کامل روش آماده کردن نان چاودار را به شما آموزش می‌دهیم. توجه داشته باشید که دستورهای پخت نان چاودار می‌توانند با کمی تنوع ارائه شوند، اما دستور زیر پایه و پایه پخت این نان را به شما آموزش می‌دهیم.

روش درست کردن نان چاودار :

نان چاودار، نانی خوش‌مزه و مقوی است که به علت داشتن فیبر بالا، ویتامین‌ها و مواد معدنی، طرفداران بسیاری دارد. این نان می‌تواند به عنوان صبحانه‌ای کامل، میان‌وعده‌ای سالم یا حتی در کنار غذاهای مختلف سرو شود.

 

این نان چاودار ساده و بدون ورز که با مخلوطی از نان و آرد چاودار، مقدار کمی عسل و چند قاشق چای خوری دانه زیره درست شده است، مزه زیبایی با بافتی دلچسب و جویدنی دارد که برای ساندویچ یا نان آزمون مناسب است. در کمترین زمان جمع می گردد و در یک تابه تکی پخته می گردد، اما دستور پخت را میتوان دو برابر نمود و نان پخته شده به خوبی یخ می زند.

 

مواد لازم برای آماده کردن نان چاودار :

 نان یا آرد همه منظوره3 فنجان (384 گرم) 
 آرد چاودار1 فنجان (96 گرم) 
 نمک کوشر2 قاشق چایخوری (10 گرم) 
مخمر فوری 2 قاشق چایخوری (10 گرم) 
 دانه زیره سیاه1 قاشق غذاخوری (9 گرم) 
 آب ولرم1.75 فنجان (395 گرم) 
 عسل یا شربت افرا2 قاشق غذاخوری (42 گرم) 
 روغن زیتون2 قاشق غذاخوری (28 گرم) 
کره بدون نمک نرم شده،برای چرب کردن

 

روش آماده کردن نان چاودار خانگی :

هنگامی که مواد تشکیل دهنده خود را به طور دقیق اندازه گیری کردید. در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک، مخمر فوری و دانه زیره سیاه را در صورت استفاده با هم مخلوط نمایید. در یک کاسه متوسط، آب و عسل را با همزن بزنید تا عسل حل شود و به آرد بیافزایید و سپس 1 قاشق غذاخوری روغن را بیافزایید. با لیسک هم بزنید تا مایع جذب شود و مواد به شکل گلوله خمیری چسبناک در بیایند.

 

طرز پخت نان چاودار

مراحل پخت نان چاودار

 

نحوه پخت نان چاودار

برای آماده کردن نان چاودار خانگی همه ی مواد را با هم مخلوط نمایید.

 

روی کاسه را با یک حوله ی مرطوب یا یک پوشش پارچه ای یا نایلون بپوشانید و به زمان 2 تا 3 ساعت در جای گرمی بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.

 

درست کردن نان چاودار

در این مرحله اجازه بدهید خمیر استراحت نماید و حجم آن چند برابر شود.

 

فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم نمایید. یک قالب نان 8.5×4.5 اینچی (یا 9×5 اینچی) را با کره نرم شده چرب نمایید.

هنگامی خمیر دو برابر شد، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را روی آن بپاشید و با دست روغن را روی سطح بمالید تا پوشش داده شود. دوباره با دست خود خمیر را از کناره های کاسه آزاد نمایید، سپس توپ را برگردانید تا طرف روغن پایین بیاید. خمیر را به شکل کلاف یا نان در آورید، سپس به قالب آماده شده خود منتقل نمایید.

 

مواد لازم برای تهیه نان چاودار

پف خمیر را بگیرید

 

خمیر را روی میز بگذارید (ترجیحاً در یک نقطه گرم و بدون باد) به زمان 45 دقیقه تا یک ساعت یا تا زمانی که خمیر به میزان قابل توجهی در تابه ور بیاید – می بایست حدود یک اینچ از لبه تابه بالا بیاید.

 

طرز درست کردن نان چاودار

برای پخت نان چاودار، آن را داخل قالب چرب شده قرار بدهید و استراحت بدهید.

 

قالب را به فر منتقل نمایید و به زمان 45 دقیقه یا تا زمانی که سطح آن کاملاً قهوه ای شود بپزید. قالب را از فر خارج نموده و نان را روی توری خنک کننده قرار دهید. اجازه دهید نان حداقل 30 دقیقه قبل از برش خنک شود.

 

نکاتی برای تهیه نان چاودار

برای درست کردن نان چاودار، آن را داخل فر از قبل گرم شده قرار بدهید

 

قادر هستید آن ها را بسته بندی نمایید و در فریزر قرار دهید.

 

خواص آرد چاودار

آموزش مراحل پخت نان چاودار خانگی

 

تغییرات نسبت به دستور اصلی عبارتند از:

ظرف: این یکی در یک تابه نان پخته می گردد، برخلاف دو کاسه پیرکس یک لیتری. قادر هستید از تابه 8.5×4.5 اینچی یا تابه 9×5 اینچی استفاده نمایید. و 8.5×4.5 اینچ نان کمی بلندتر آماده کردن می گردد. 

 

قادر هستید این میزان مواد لازم را نصف نمایید و یا آن را به همان اندازه کم شدن بدهید.

 

نکاتی برای آماده کردن نان چاودار :

نمک: من همیشه از نمک کوشر کریستال الماس استفاده می کنم. اگر از نمک کوشر مورتون یا نمک دریایی ریز استفاده می نمایید از نصف مقدار حجمی یا همان مقدار وزنی استفاده نمایید.

 

مخمر: اگر از مخمر خشک فعال استفاده می نمایید، مخمر را روی مخلوط آب ولرم و عسل بپاشید و بگذارید 10 دقیقه بماند. سپس دستور را ادامه دهید.

 

زیره: اگر مزه زیره را دوست ندارید، به سادگی دانه ها را حذف نمایید یا کمتر از آن استفاده نمایید و یا اگر دوست دارید زیادتر از آن استفاده نمایید.

 

تفاوت آرد چاودار با آرد گندم :

آرد چاودار از جهات مختلفی با آرد گندم متفاوت است، یعنی:

سبوس و مواد معدنی زیادتر: آرد چاودار مملو از سبوس و مواد معدنی است. این امر سبب می‌شود نان چاودار تُردتر و حجیم‌تر از نان گندم باشد، زیرا سبوس تیز، شبکه گلوتن را که مسئول ایجاد ساختار در نان است، مختل می‌نماید.

 

پروتئین های مختلف + پنتوسان بالا: آرد گندم شامل دو پروتئین تشکیل دهنده گلوتن است: گلوتنین (که خاصیت ارتجاعی را افزایش می دهد) و گلیادین (که سبب افزایش کشش می گردد). هنگامی که این پروتئین ها با آب مخلوط می شوند، گلوتن آغاز به تشکیل می نماید. از طرف دیگر آرد چاودار شامل گلیادین و پروتئینی به نام گلوتلین (مشابه گلوتنین) است. 

 

همچنین مملو از پنتوسان (پلی ساکارید متشکل از قندهای کربنی) است. پنتوسان‌ها آب را جذب می‌کنند و برای رطوبت با گلیادین و گلوتلین رقابت می‌کنند که مانع از توسعه گلوتن در نان‌های چاودار می‌شود.

 

در نتیجه: تفاوت‌های ذاتی آرد چاودار و گندم، نان‌هایی با بافت و خواص متمایز به ارمغان می‌آورد. نان چاودار به علت سبوس و مواد معدنی بالا، مقوی‌تر است، اما به علت ضعف در تشکیل گلوتن، حجیم‌تر از نان گندم نیست.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها