كنگر پلو با رشته و گوشت ، پلو بهاری
بهار است و فصل سبزیجاتی مثل كنگر كه برای قدیمی ها جدا از مزه و مزه دلچسب آن ، حس نوستالژی را هم ایجاد می نماید.
مواد لازم برای ۶ نفر :
كنگر پاک شده | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ كرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
رشته پلویی | ۲۰۰ گرم |
برنج | ۶ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران ساییده شده | نوک قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
روغن یا كره | به مقدار لازم |
روش آماده کردن كنگر پلو با رشته و گوشت :
ابتدا برنج را شسته و با آب و نمک خیس كنید. سپس كنگرهای پاک شده را بشویید و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود؛ حالا آنها را به صورت خلالی مسطح، خرد كنید.
در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و پیاز نگینی شده را در آن تفت دهید. موقع سرخ شدن پیاز، كنگرها را هم اضافه كنید. علاوه بر آن كمی نمك هم بیفزایید. برای اینكه كنگرها مزه و رنگ بهتری بگیرند، زعفران را در مقداری آبجوش حل كرده و به كنگر سرخ شده اضافه كنید. در ظرف را بگذارید و كمی صبر كنید تا كنگرها بپزند.
در فاصله پخت كنگر، پیاز دوم را پوست گرفته و خلالی خرد كنید. در تابه دیگری مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده را به همراه كمی زردچوبه در آن تفت دهید. سپس گوشت، نمك و فلفل را افزوده و هم بزنید. در مراحل پایانی رب را هم بیفزایید و همراه با گوشت چرخ كرده و پیاز تفت دهید. حالا مقداری آب جوشیده بریزید و در تابه را بگذارید و صبر كنید تا گوشت بپزد.
قابلمه ای مناسب را با مقداری آب و نمك پر كنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس برنج را در آن بریزید و پس از كمی جوش زدن، رشته ها را هم به همان آب اضافه كرده و صبر كنید همراه با برنج نیم پز شوند. سپس برنج و رشته را با هم آبكشی كنید.
مقداری روغن در قابلمه بریزید. چند تكه نان یا چند برش سیب زمینی و یا هر چیز دیگری تمایل داشتید برای ته دیگ، كف قابلمه بچینید. مقداری از مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه ریخته و روی آن ابتدا مقداری كنگر و سپس مقداری گوشت بریزید. سپس لایه گوشت را دوباره با مقداری مخلوط برنج و رشته بپوشانید و دوباره همین ترتیب ادامه دهید تا همه مواد به پایان برسد. حالا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و باقیمانده زعفران را هم با مقداری آب و روغن و كره روی برنج بریزید و بگذارید دم بكشد. (نوشته پیشنهادی: روش آماده کردن خورشت کنگر)
منبع : مجله آشپزی مثبت
آخرین دیدگاهها