روش آماده کردن نان خانگی

[ad_1]

طرز تهیه نان خانگی,طرز تهیه نان,پخت نان

آموزش پخت نان خانگی

 

روش آماده کردن نان خانگی، انواع نان خانگی

خیلی از اشخاص با پیچیدن بوی نان تازه در خانه ی مادربزرگ ها خاطره دارند. و دلشان می خواهد آن لحظه ها را باز تکرار کنند. در ادامه شما را با روش آماده کردن نان خانگی متفاوت و روش صحیح پخت نان ها آشنا می نماییم.

نان‌های مختلفی در سرتاسر جهان یافت می‌شوند؛ بسیاری از آنها به مناطق خاصی در جهان یا غذای ویژه‌ای تعلق دارند. در ایران نیز انواع نان پخت می گردد که عباذت است از نان سنگگ،نن بربری، نان تافتون و …

روش آماده کردن نان تافتون :

نان تافتون از آن نان‌های همه‌پسند و خوش طعم‌ای است که تقریبا همه آن را دوست دارند و تقریبا با هر غذا و وعده‌ای هم قابل‌خوردن است. روش آماده کردن نان خانگی تافتون هم خیلی ساده است و بدون نیاز به امکانات ویژه می‌توانید آن را بپزید.

 

مواد لازم برای نان تافتون خانگی :

شیر گرم  ۱ لیوان
آب  ۱ لیوان
 روغن گیاهینصف لیوان
آرد به مقدار لازم 
 شکر۱ قاشق غذاخوری
 نمکبه مقدار کم 
 بکینگ پودرنصف قاشق غذاخوری

 

* شاید به خود بگویید میزان و مقدار آرد چقدر است؟ آردی که در موقع پخت نان استفاده می گردد را کم کم بریزید تا خمیر به دست و تخته نچسبد. به طور کلی، به ازای هر یک کیلو آرد به نیم‌ لیتر آب نیاز است.

 

روش آماده کردن نان تافتون در خانه

تمام مواد لازم را با هم مخلوط نمایید اما آرد را اضافه نکنید. و اجازه بدهید به زمان ۱۰ دقیقه به حال خود بماند. بعد از ۱۰ دقیقه، آرد گندم را آهسته آهسته به مخلوط بیافزایید و در عین حال هم بزنید. سپس دست ها را بشویید و خمیر را روی تخته بگذارید و با آرد ورز بدهید. آن قدر ورز بدهید تا خمیر به دست و تخته ی کار نچسبد.

 

حالا می بایست خمیر را مجددا به ظرف برگردانید و روی آن را با پارچه ای بپوشانید و اجازه بدهید که به زمان یک‌ ساعت در همان حال باقی بماند. 

 

بعد خمیر را از ظرف خارج نمایید و چانه های ۸۰ گرمی از خمیر درست نمایید. سپس تا جایی که امکان دارد، چانه ها را با وردنه، نازک و صاف نمایید. 

 

بعد از آن، خمیر مسطح و صاف شده را داخل ماهیتابه یا روی ساج داغ قرار بدهید. نان به آسانی پخته می گردد و مزه خیلی خوبی هم پیدا می نماید.

 

روش آماده کردن نان لواش

پخت نان خانگی,نان خانگی,روش صحیح پخت نان

پختن نان لواش خانگی

 

نان لواش یکی از محبوب ترین و  پر استفاده ترین نان ها بین ایرانیان است که امروز با دستور خانگی این نان همراه شما عزیزان هستیم،

 

مواد لازم برای ۲۵ عدد نان لواش :

 آرد نانوایی ۸۰۰ گرم
 شکر۱ قاشق چایخوری
 بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
 پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق چایخوری
 نمک۱ قاشق سوپخوری
 شیر ولرم۲  پیمانه
 روغن مایع ۱ پیمانه
 آب ولرم۱ پیمانه

 

روش آماده کردن نان لواش :

برای آماده کردن ی نان لواش خانگی، ابتدا خمیر مایه را به همراه شکر و نصف پیمانه آب ولرم در یک ظرف مناسب ترکیب نمایید، سپس درب ظرف را بگذارید و آن را در جایی گرم قرار بدهید تا خمیر مایه عمل بیاید. حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز است تا روی مایه خمیر مایه حباب بزند و عمل بیاید.

 

بعد از عمل آمدن مایه خمیر، یک ظرف بزرگ و گود انتخاب نمایید و شیر را به همراه روغن مایع، باقیمانده آب ولرم، بکینگ پودر و نصف آرد به ظرف بیافزایید. در ادامه خمیر مایه را که عمل امده است به ظرف اضافه نموده و خمیر را خوب ورز بدهید تا شکل بگیرد.

 

در ادامه آرد را کم کم بیافزایید تا حدی که خمیر جمع شود و کمی چسبندگی داشته باشد. نمی توان میزان آب را تعیین نمود، زیرا آب خور آردها با هم متفاوت هستند، بعضی آردها به آرد زیادتری نیاز دارند و در صورتی که کل آرد را بیافزایید شاید خمیرتان خشک شود.

 

بعد از اینکه خمیر آماده شد می بایست آن را به ظرفی منتقل نمایید که حجم ظرف دو برابر حجم خمیر باشد. در ادامه روی درب ظرف را با سلفون ببندید و یک پارچه یا حوله هم روی درب ظرف قرار بدهید و آنرا در جایی گرم قرار بدهید تا خمیر عمل بیاید.

 

پس از گذشت حدودا یک ساعت و بیست دقیقه روی خمیر را باز نمایید و با انگشت اشاره داخل خمیر فرو نمایید تا یک سوارخ ایجاد شود سپس انگشت تان را خارج نمایید. اگر جای انگشت تان بلافاصله پر نشد یعنی خمیر آماده شده است.

 

حالا خمیر را روی یک سطح صاف کمی ورز بدهید تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود. در ادامه خمیر را به چونه های صد گرمی تبدیل نمایید و روی یک سطح صاف که از قبل آرد پاشی نموده اید با کمی فاصله بچینید تا هنگامی استراحت نمودند به هم نچسبند.

 

بعد از چونه گرفتن یک دستمال پاکیزه و سبک روی چونه ها بیاندازید و اجازه بدهید چونه ها به زمان ۲۰ دقیقه استراحت کنند. بعد از گذشت زمان استراحت از نخستین خمیری که چونه گرفتید می بایست آغاز نمایید.

 

سپس یک تابه جادار یا ساج مخصوص نان را روی حرارت قرار بدهید تا خوب داغ شود سپس خمیر را با ورنده باز نمایید و روی آن را با چنگال طرح بزنید و داخل تابه ( یا روی ساج ) بگذارید تا حباب بزند. زمانی که نان حباب زد خیلی سریع آن را برگردانید تا سمت دیگر نان هم بپزد و رنگ آن تغییر نماید.

 

به هیچ وجه نان ها را با شعله کم نپزید چون علاوه بر اینکه خیلی طول می کشه تا نان ها بپزند، در پایان کار نان های شما خشک می شوند. بعد از اینکه نان ها پخت آن سریع داخل یک پارچه پاکیزه قرار دهید تا نان ها نرم بمانند.

 

نکاتی برای آماده کردن نان لواش

یکی از رایج ترین مشکلاتی که در آماده کردن ی نان های لواش در خانه وجود دارد این است که شاید نان لواش خانگی کمی ضخیم باشد و بعد از پخت سفت شود. یکی از راه هایی که برای حل این مشکل میتوان استفاده نمود، استفاده از ناون است.

 

برای درست کردن ناون روی یک بالش کوچک یک پارچه پاکیزه بکشید. سپس خمیر را بعد از اینکه با وردنه صاف کردید با دست روی بالش بکشید و گوشه های خمیر را خوب صاف نمایید سپس خمیر را یکدفعه، سریع و محکم روی تابه یا ساج بزنید. با این روش نان های شما شبیه به نان های نانوایی و یک اندازه خواهند شد.

 

قادر هستید به جای شیر به همان میزان از آب استفاده نمایید. اما شیر روی بافت نان اثر خیلی دارد و سبب خوش طعم تر شدن نان می گردد.

 

روش آماده کردن نان ماست :

درست کردن نان,طرز پخت نان خانگی,پخت انواع نان

روش آماده کردن نان خانگی با ماست

 

نان ماست نوعی نان آمریکایی با بافتی سبک و نرم است. این نان روش آماده کردن ی خیلی آسانی دارد. این نان خیلی سریع، بدون فر و در تابه پخته می گردد. نان ماست را قادر هستید کنار انواع دیپ یا برای لقمه کردن استفاده نمایید. این نان را قادر هستید به عنوان نان پیتزا، یا برای صبحانه و هر غذای نانی دیگری استفاده نمایید.

 

مواد لازم برای نان ماست :

 نمکیک و نیم قاشق چایخوری
بکینگ پودرنصف قاشق چایخوری 
ماست ۱ پیمانه
 آرد (آرد سنگک یا آرد سفید)دو و نیم پیمانه
روغن زیتون یا کرهکمی 

 

روش پخت نان خانگی با ماست :

آرد، بکینگ پودر و نمک را الک نموده و در کاسه بزرگی مخلوط نمایید. ماست را به آن بیافزایید و با قاشقی چوبی خوب هم بزنید تا مواد کاملا ترکیب شوند.

سطح صافی (مثل سینی یا تخته چوبی) را آردپاشی نموده و خمیر را به آن انتقال دهید. خمیر نان را با دست به زمان ۵ دقیقه ورز دهید تا نرم شود.

 

خمیر را به ۴ چانه تقسیم نمایید و چانه ها را در کیسه پلاستیکی بپیچید. خمیر می بایست برای ۲۰ دقیقه در دمای اتاق استراحت نماید.

بعد از استراحت، چانه ها را یک به یک روی سطح آردپاشی شده باز نموده و با وردنه نازک نمایید. 

 

تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود. روغن زیتون (یا کره) را در آن بریزید. سپس خمیر را در آن مسطح نمایید. هر سمت نان ماست را برای ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا زمانی که خمیر پف نماید و رنگ آن عوض شود.

 

* خمیر نان ماست را نیز قادر هستید در فریزز نگهداشتن نمایید. برای این کار ضروری است آن را در ظرفی بدون نفوذ هوا قرار دهید. قبل از پخت نان خمیر را بیرون بیاورید تا یخ آن باز شود. بعد از بازشدن خمیر برای ۲۰ دقیقه به آن استراحت دهید، سپس آن را به شکل دلخواه باز نمایید.

 

* نان های باقیمانده را در کیسه پلاستیکی یا ظرف دربسته تا ۵ روز میتوان در یخچال نگهداشتن نمود.

 

روش آماده کردن نان صبحانه

تهیه نان خانگی,پختن نان,درست کردن نان

درست کردن نان صبحانه

 

مواد لازم نان صبحانه :

 آرد ۱ و ¾ پیمانه
 تخم مرغ۱ عدد
 کرهیک هشتم پیمانه
 شکریک هشتم پیمانه
 شیریک سوم پیمانه
 خمیر مایه فوری۱ قاشق چایخوری
نمکنوک قاشق چایخوری

 

دستور پخت نان صبحانه :

برای آماده کردن این نان صبحانه، ابتدا تخم مرغ را به همراه کره، شیر و پودر خمیر مایه فوری حداقل ۳۰ دقیقه جلوتر از داخل یخچال بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا با دمای محیط آشپزخانه هم دما شوند.

 

برای آغاز پخت نان اگر شیر هنوز به دمای محیط نرسیده است و هنوز به سردی و خنکی می زند حدودا ۲-۳ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید و با قاشق هم بزنید تا کمی گرم شود. لازم نیست شیر داغ شود یا بجوشد همین که گرم شود کافی است. تا حدی که انگشت خود را داخل شیر فرو نمایید و احساس گرمی نمایید.

 

سپس شیر را داخل یک ظرف مناسب بریزید، ۱ قاشق چایخوری شکر به آن بیافزایید. و خوب مخلوط نمایید. پودر خمیر مایه را بیافزایید و کمی هم بزنید تا یکدست شوند و درب ظرف را ببندید و آن را حدود ۱۰ دقیقه در جایی نسبتا گرم قرار بدهید تا مایه خمیر فعال شود.

 

بعد از فعال شدن تخم مرغ را داخل کاسه ای مناسب بشکنید، سپس کره آب شده و باقیمانده ی شکر را به آن بیافزایید و با همزن دستی خوب مخلوط نمایید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

 

در این مرحله خمیر مایه عمل آمده را به مواد دیگر بیافزایید و با همزن دستی یک هم سطحی به مواد بزنید تا خمیر مایه با مواد فقط مخلوط شود و بعد آرد را الک نمایید و کم کم به مایه خمیر بیافزایید. و با قاشق آهسته آهسته مخلوط نمایید، زمانی که مخلوط سفت تر شد، دست هایتان را کمی چرب نمایید و خمیر را مخلوط نمایید. و آرد را کم کم بیافزایید و باز ورز بدهید تا حدی که خمیر منسجم شود و به دست تان نچسبد و خمیری خیلی لطیف بدست آورید.

 

بعد از آن کاسه ای را چب نمایید و خمیر را در وسط آن قرار بدهید. و روی کاسه را با دستمال یا سلفون به طور کامل بپوشانید و در جایی نسبتا گرم به زمان ۱ ساعت قرار بدهید. 

 

بعد از ۱ ساعت به خمیر سر بزنید حجم آن می بایست دو برابر شده باشد. سپس خمیر را با دست جمع نمایید و روی صفحه ی کار قرار بدهید و حدود ۳۰ ثانبه آن را خوب ورز بدهید و به هر شکلی که تمایل دارید آن را تقسیم نمایید و به آن برگه مورد نظرتان را بدهید.

 

سینی فر را بیرون بیاورید، کف آن کاغذ روغنی قرار بدهید و خمیرهای برگه داده را روی آن قرار با فاصله بچینید و با پارچه ای پاکیزه روی خمیرها را بپوشانید و سینی را در فضای آشپزخانه قرار بدهید تا خمیرها به زمان ۳۰ دقیقه استراحت کنند.

 

پس از گذشت زمان استراحت فر را روشن نمایید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار بدهید تا حداقل به زمان ۱۰ دقیقه گرم شود. یک زده ی تخم مرغ را با زعفران و کمی روغن مایع مخلوط نمایید، سپس فرچه را داخل زرده تخم مرغ بزنید و روی خمیرها بکشید و کمی کنجد یا سیاه دانه روی سطح خمیرها بپاشید.

 

سپس سینی شامل خمیرها را داخل فر گرم شده بگذارید تا به زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بسته به فر نان ها پخته شوند. اگر زمان بسیاری طول می کشد برای پخت نان تان یک ظرف را آب نموده و داخل فر قرار بدهید تا از خشک شدن نان تان پیشگیری شود. پس از پخت نان ها گریل را روشن نمایید تا روی نان ها نیز طلایی شود تقریبا در زمان ۲ دقیقه روی نان ها طلایی می گردد. دقت نمایید که روی نان ها زیاد سرخ نشوند و طلایی شوند. نان های صبحانه گرم و تازه را از داخل فر بیرون آورده و با انواع مربا و کره نوش جان نمایید.

 

درست کردن نان صبحانه بدون فر :

برای آماده کردن نان صبحانه بدون فر یک قابلمه را با کمی روغن چرب نمایید یا با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس خمیر را به شکل دلخواه برگه بدهید و داخل قابلمه قرار دهید. سپس روی قابلمه را با پارچه بپوشانید. اجازه بدهید به زمان ۲۰-۳۰ دقیقه استراحت نمایید.

 

زمانی که خمیر کمی حجیم شد، روی آنرا با زرده تخم مرغ، کنجد یا سیاه دانه رومال نمایید، سپس شعله گاز را روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید و روی شعله گاز یک شعله پخش کن قرار بدهید.

 

سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدهید و روی آنرا با یک دم کنی پاکیزه بپوشانید تا هوای درون قابلمه خارج نشود، سپس اجازه بدهید نان ها به زمان ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به خوبی بپزند.

 

بعد از گذشت ۳۰ دقیقه قادر هستید نان را بررسی نمایید تا ببینید در چه وضعیتی است. در پایان بعد از اینکه نان تقریبا آماده شد، آنرا با خلال دندان چک نمایید و در صورت پخته بودن از قابلمه خارج نمایید.

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها