[ad_1]
روش درست کردن قرمه مشهدی
قرمه مشهدی: طعمی اصیل از دل خراسان
روش پخت قرمه مشهدی :
قرمه مشهدی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار شهر مشهد است که با طعمی لذیذ و عطر دلنشینش، زبان هر خورندهای را به تحسین وا میدارد. این غذا که در گذشته زیادتر در مجالس و مهمانیها آماده کردن میشد، امروزه نیز جایگاه ویژهای در سفرههای مشهدیها دارد. در این نوشته، قصد داریم شما را با روش آماده کردن این غذای خوش طعم آشنا کنیم.
مواد لازم برای آماده کردن قرمه مشهدی :
گوشت سردست گوسفند | 500 گرم |
فلفل دلمه ای | 2 عدد 1 عدد قرمز و 1 عدد سبز |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 2 حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه، آویشن و پودر زنجبیل | به مقدار لازم |
فلفل چیلی فلکس | به مقدار لازم |
روش آماده کردن قرمه مشهدی :
ابتدا پیاز را خلالی نازک و یا نگینی خرد نمایید و سرخ نمایید تا طلایی شود، آن را کنار بگذارید. سپس گوشت ها را به صورت نگینی به اندازه یک بند انگشت خرد نمایید. فلفل ها را هم نگینی خرد نمایید. داخل تابه مقداری روغن بریزید و زمانی که داغ شد گوشت ها را کم کم به آن بیافزایید و تفت بدهید، زیر شعله ملایم رو به زیاد نمایید. اجازه بدهید آب گوشت ها کشیده شود. زمانی که آب و روغن داخل تابه بود فلفل دلمه ای ها را بیافزایید و تفت بدهید. پودر سیر یا سیر تازه رنده شده، ادویه ها و رب گوجه فرنگی را بیافزایید و تفت بدهید.
روش درست کردن قرمه مشهدی
در این مرحله گوشت پخته است، اما قادر هستید برای خوش طعم تر شدن آن را داخل دیزی سفالی بریزید، به این صورت که آن را به دو قسمت تقسیم نمایید و داخل دو عدد دیزی سفالی بریزید و روی هر کدام حدود 1 استکان آب بریزید. و درب آن را ببندید و روی شعله ی ملایم گاز قرار بدهید و اجازه بدهید حدود 30 دقیقه خوب بپزند. و جا افتاده شود.
شما قادر هستید این قرمه مشهدی را با برنج و یا نان میل نمایید.
روش درست کردن قرمه مشهدی
نکته های مهم:
• گوشت سر دست نباید خیلی چرب باشد اما مقداری چربی می بایست داشته باشد که آن ها را با گوشت می بایست خرد نمایید.
• در بعضی از دستورها فلفل دلمه ای و رب گوجه فرنگی حذف شده و از زعفران برای رنگ و مزه آن استفاده می کنند. که این این کاملا سلیقه ای است.
• قادر هستید پودر سیر را جایگزین سیر تازه نمایید.
• برای آماده کردن یک قرمه مشهدی خوش طعم، از گوشت تازه و باکیفیت استفاده نمایید.
• میتوانید از کمی دارچین نیز استفاده نمایید.
• برای تزیین قرمه مشهدی، میتوانید از پیاز داغ، کشمش یا بادام نیز استفاده نمایید.
• زمان پخت گوشت به نوع گوشت و اندازه قطعات آن بستگی دارد.
• در صورتی که گوشت ها را درشت تر خرد کردید زمانی زیادتری اجازه بدهید بپزند و آب زیادتری داخل دیزی بریزید.
نکته: قرمه تنوری مشهدی معمولاً در تنور پخته میشود و به همین علت مزه دودی و خاصی دارد. اما در خانه میتوانید آن را در قابلمه یا زودپز نیز آماده کردن نمایید.
با رعایت این نکته های، میتوانید یک قرمه مشهدی خوش طعم و اصیل را در منزل خود آماده کردن نمایید و از مزه بینظیر آن لذت ببرید.
[ad_2]
منبع : بیتوته